

Tere tulemast Hiiumaa Restoranide Nädalale!
12.-19.04.2025
Aprillis on kõik toiduhuvilised taas Hiiumaale mekkima oodatud! Tule veeda kevadine koolivaheaeg Hiiumaal!
Kaheksa päeva jooksul pakuvad kohalikud restoranid ja kohvikud erimenüüd ning lisaks toimuvad meelelahutus- ja spordisündmused.
Hiiumaa Restoranide Nädal on suurepärane võimalus tutvuda kohaliku toidukultuuriga, nautida mitmekülgset loodust ja külastada elamusterohket paradiisisaart.
Restoranide nädala erimenüüsid pakuvad:
Tuuletorni kohvik RUUDI

Oleme avatud:
E – R 15 – 21
L – P 12 – 21

EELROOG
Seeneravioolid küüslauguse võikastmega
Marineeritud seened, seenepuljong, panko seene puru, küüslaugu või kaste
9 €
Säina tortelliinid sidruni-valgeveini vahu ja krõbeda kalanahaga
Säina mari, lõhe mari, kalanahakrõps, sidruni valgeveini vaht
9 €

PEAROOG
Valge kala salsa verde, gnocchi ja röstitud köögiviljadega
Kala, charred punane kale, brokkoliini, salsa verde
17 €
Seenekroketid krõmpsuva marineeritud salati ja ürdise majoneesiga
Marineeritud köögivilja salat, tüümiani majonees
17 €

MAGUSTOIT
Sokolaadi kera, kirsid ja karamelli kaste samblal
Šokolaadi pall, kirsi "moos", karamelli kaste
7 €
Kolmekäigulise menüü hind: 33 €
BRONEERI LAUD: +372 5870 0019
Hiiumaa Pruulikoja Resto

Oleme avatud:
E-K 12-20
N 12-22
R-L 12-00
P 12-20
NB! Köögi sulgeme tund enne resto sulgemist.
Seekordsel Hiiumaa Restoranide Nädalal teeme Pruulikojaga kummarduse Prantsusmaale, kust iial ei puudu värskus, lihtsus, kergus ning mille road peegeldavad kohalikku kultuuri, eripärasid ning päikeselist eluolu. Meie peapruulmeister Tim küpsetab värsket Prantsuse saia ning teeb oma kodukoha järgi pardiliha rillette. Puudu ei ole ka erilised Prantsuse veinid, mille paneb meie menüüga sobituma Prike veiniekspert-sommeljee Kristel Niit.

EELROOG
Moules Marinières I Sinimerekarbid valgeveinikastmes
Siidine ja pehme eelroog, kus kohtuvd sinimerekarbid, küüslauk, valge vein, petersell ja ohtralt võid. Tegemist on suurepärase eelroaga, mis juhatab sisse ülejäänud käigud.
13 €

PEAROOG
Boeuf Bourguignon I Veiselihapada punaveinikastmes
Beef Bourguignoni ehk Burgundiapaja ehk veiselihapaja punaveinikastmes retsept on rikkalik, maitsev ja täis traditsioone! Aeglaselt küpsetatud veiseliha punase veini kastmes köögiviljadega on elegantne, kuid piisavalt lihtne roog, mis meeldib alati kõigile.
18 €

MAGUSTOIT
Tarte Au Citron Meringuée I Sidruni-beseekook Lavendlitalu lavendlitega
Selles magusas ja hapukas sidruniunenäos saavad kokku võine muretaigen, ülipehme sidrunitäidis ja kuldsed besee keerised. Et rikastada maitseelamust, lisame peale ka veidi meie oma paradiisisaare lavendlit Lavenditalult.
7 €

Tasuta lauda: Pardiliha rillette koos ficellega
Valmistajaks meie peapruulmeister, kes on poole oma elust elanud just Prantsusmaal. Ficelle on traditsiooniline Lõuna-Prantsusmaalt pärit baguettest õhem sai, mille valmistamiseks kasutame me nii naturaalset juuretist kui oma pruulikoja õllepärmi. Rillette on aga prantsusepärane rustikaalsem määre, mille valmistame pardilihast ning mis sobib ideaalselt serveerimiseks värske saiaga.
Kolmekäigulise menüü hind: 35 €
BRONEERI LAUD: +372 5887 1200, info@hiiumaapruulikoda.ee
Utoopia nr 9

Oleme avatud:
iga päev kell 12.00-20.00

EELROOG
Peedicarpaccio kitsejuustu ja kadakamarjakastmega

PEAROOG
Surf n' turf ehk veis ja krevetid

MAGUSTOIT
Šokolaadi-apelsinimousse
Kahekäigulise menüü hind (peedicarpaccio + šokolaadi-apelsinimousse): 17 €
Kolmekäigulise menüü hind: 35 €
BRONEERI LAUD: +372 5625 0602
iiUmekk resto

Oleme avatud:
Reede, 11.04 18.00-22.00
Laupäev, 12.04 12.00- 22.00
Reede, 18.04 18.00-22.00
Laupäev, 19.00 12.00- 22.00
EELROOG
Tallesüdame tartar / Shichimi togarashi / Amba
Säinas / fermenteeritud tšilli / tomat
PEAROOG
Merikuradipõsk / miso-maisipüree / chorizo / koorikloomakaste
Veisekeel / röstitud Roma / sibula kreem / EMA kaste
MAGUSTOIT
Käsitööjogurti panna cotta / vaarikas
Kolmekäigulise menüü hind: 35 €
(hind sisaldab ühte eelrooga, pearooga ja magustoitu)
BRONEERI LAUD: +372 5911 1258

Kao Thai
Oleme avatud:
L-P 12-20
T-R 15-20
Kao Thai pakub Hiiumaa restoranide nädalal oma külalistele võimalust nautida Mookata-d (Hot Pot)
Sööma saab tulla vaid ettebroneerides, üks laud 4 kuni 6 inimest Ühele inimesele 35 eurot, sisaldab Mookata koostisosi, ühte jooki ja magustoitu.
Mookata (või Mu Kratha) on Tai BBQ-stiilis söömisviis, mis ühendab Korea BBQ ja Hiina hot poti parimad omadused.
Igaüks saab ise värskeid koostisosi (liha, mereande, köögivilju, nuudleid jne) kasta ja küpsetada.
Süüakse tavaliselt koos dipikastmetega ja see on väga sotsiaalne toiduelamus – nagu fondüü, aga Aasia moodi!

Kuidas see töötab?
Mookata pann on spetsiaalne kuppelgrill, mille keskel saad liha grillida ja äärealadel puljongis köögivilju ja nuudleid keeta. Rasv ja mahlad, mis lihast alla tilguvad, annavad puljongile rikkalikuma maitse.
Tavaliselt kasutatavad koostisosad:
Õhukesed lihaviilud (sealiha, veiseliha, kana)
Mereannid (krevetid, kalmaar)
Köögiviljad (hiina kapsas, seened, spinat)
Munad ja nuudlid
Dipikastmed (eriti populaarne on vürtsikas chili-seesamikaste)
BRONEERI LAUD: +372 513 9103

Rannapaargu restoran
Oleme avatud:
Reede 11.04 / 17 - 23
Laupäev 12.04 / 12 - 23
Reede 18.04 / 17 - 23
Laupäev 19.04 / 12 - 23
Rannapaargu on tuleval Hiiumaa Restoranide Nädalal avatud eksklusiivselt 2 nädalavahetust, seega broneeri omale laud juba varakult!
Astuge ajamasinasse ja kogege maitserännakut, mis viib teid meie oma Eesti nostalgiliste söökide maailma – sinna, kus pidusööke peeti leekides küünlavalguses ja lauad olid lookas rikkalikest roogadest.
Meie uus menüü on inspireeritud keskaegsetest retseptidest, tuues lauale ehedad maitsed, mida meie esivanemad nautisid ning nostalgilistest maitsetest mitte nii kaugest minevikust.
EELROOG
Kalasupp erinevast Hiiumaa kalast
PEAROOG
Suur HÄRJA RIBI
kergelt vürtsika mustsõstramopiga. Küüslaugune kartulitamp, värske kurgi ja redise salat ning marineeritud sibul
MAGUSTOIT
Lumepallisupp Rannaka moodi
Restonädala menüüd saab tellida kahele. Hind - 35€ inimese kohta.
Sisaldab endas 2 eelrooga, 2 magustoitu ja 1 suur Härja ribi (umbes 800g).
Kõiki toite on võimalik tellida ka eraldi.
Nii nagu on meie restoranis traditsiooniks saanud, pakume ka sellel resto nädalal toidu kõrvale veinilendu hinnaga 14€.


















Kohtumiseni Hiiumaa restoranide nädalal!
Hiiumaa Restoranide Nädalat korraldab Hiiumaa Turismiklaster (Hiiumaa Arenduskeskus).