Tere tulemast Hiiumaa Restoranide Nädalale!
18.-25.10.2025
Oktoobris on kõik toiduhuvilised taas Hiiumaale mekkima oodatud! Tule veeda sügisene koolivaheaeg Hiiumaal!
Kaheksa päeva jooksul pakuvad kohalikud restoranid ja kohvikud erimenüüd ning lisaks toimuvad meelelahutus- ja spordisündmused.
Hiiumaa Restoranide Nädal on suurepärane võimalus tutvuda kohaliku toidukultuuriga, nautida mitmekülgset loodust ja külastada elamusterohket paradiisisaart.
Hiiumaa restoranide nädala koostööpartneriks on sel korral Hiiumaa Lihatööstus – väike, aga suure hingega ettevõte Käina külje all.
Teame, et hea toit algab ausast toorainest. Soovime, et Hiiumaa rohumaadel kasvanud liha saaks väärikalt kasutatud ja tooks rõõmu nii kohalikele, isehakanud hiidlastele kui ka lihtsalt Hiiumaa sõpradele.
Restoranide nädalal usaldame oma toodangu Hiiumaa kokkade osavatesse kätesse – et Sina saaksid maitsta parimat, mida meie saarel pakkuda on.
Restoranide nädala erimenüüsid pakuvad:
Hiiumaa Pruulikoja Resto
Oleme avatud:
P-K 12-20
N 12-22
R-L 12-00
NB! Köögi sulgeme tund enne resto sulgemist.
Seekordsel Hiiumaa Restoranide Nädalal teeme Pruulikojaga kummarduse Inglismaale, kus kogu kohalik toidukultuur on soe, toekas ja rammus. Enamus toitudest on tegelikult väga lihtsad, peegeldades ka maa- ja taluelu ehedaid traditsioone. Veidi pubilik, parajalt kodune ja kindlasti mõnusas annuses kohalikku restoranitoitu kohtuvad seekordsel restoranide nädalal Hiiumaa Pruulikoja Restos. Puudu ei ole ka erilised joogid, mille paneb meie menüüga sobituma Prike veiniekspert-sommeljee Kristel Niit.
EELROOG
“Boxty pancakes with smoked eel mousse”
Kartulipannkook suitsuangerjakreemi ja mädarõikavahuga
Tegemist on kartulipannkookidega, mis on valmistatud riivitud ja purustatud kartulitest ning praetud väljast mõnusalt krõbedaks ja seest pehmeks. Need on vastupandamatult maitsvad! Kui lisada juurde veel suitsuangerjakreem, on tulemuseks tõeliselt hõrk Inglise eelroa klassika! Suitsuangerjas pärineb meie oma kodusaare “Kivikala” usinatelt kaluritelt!
13 €
PEAROOG
“Beef in Cider”
Veiseliha-siidripada, röstkartuli-küüslaugu rosmariini tambiga
See õunasiidriga valmistatud veisepada on ideaalne hubane õhtusöök sügiseks. Siider annab õrna magususe, muutes klassikalise Inglismaa retsepti uueks ja põnevaks. Pajas valmivad suured veiselihatükid, porgandid ja kartulid rikkalikus pruunis kastmes. Rikkalik siidri lisamine annab traditsiooniliselt soolasele roale õrna magususe.
Veiseliha pärineb meie kodusaare “Hiiumaa Lihatööstuse” parimast valikust!
18 €
MAGUSTOIT
“Sticky toffee pudding”
Karamellikook vaniljejäätisega
Sticky toffee pudding on ülimalt klassikaline Inglise magustoit, mis koosneb mahlakast biskviitkoogist, mida katab toffeesiirup. Seda pakutakse laialdaselt Loode-Inglismaal Lake Districti piirkonnas, kus see on saanud kulinaarseks sümboliks.
7 €
Kolmekäigulise menüü hind: 35 €
Lisaks pakume menüüväliselt ka “Fish and Chips” I Frititud valge kala koos friikartulitega
Fish and chips on populaarne roog, mis koosneb taignasse kastetud ja praetud kalast, serveeritud friikartulitega. Sageli peetakse seda Ühendkuningriigi rahvusroaks. Fish and chips sai alguse 19. sajandi Inglismaalt.
12 €
BRONEERI LAUD: +372 5887 1200, info@hiiumaapruulikoda.ee
KrattHouse
Oleme avatud:
Erimenüüd saab tellida kella 12-19.
Köök sulgub 30 minutit enne restorani sulgemisaega.
Hilisema kellaajaga broneeringute soovi korral palume võtta meiega otse ühendust.
EELROOG
Talleliha käsitööpelmeenid / kreemjas seenekaste / krõbe sibul
PEAROOG
Säina kotlett / kartulikreem / röstitud köögiviljad / valgeveini kaste / murulauk
MAGUSTOIT
Šokolaadi brownikook / karamelliseeritud pähklid
Kolmekäigulise menüü hind: 25 €
BRONEERI LAUD: +372 5456 9705
iiUmekk resto
Oleme avatud:
17.10 18-22
18.10 12-22
23.10 12-22
24.10 12-22
25.10 12-22
EELROOG
54C meriforell / edamame oad / petersell / sàinasool
PEAROOG
Madalküpsetatud seakõht / tomati kimchi / polenta / Espagnole kaste
MAGUSTOIT
Brasiilia passionvili / kondentspiimakreem / tume šokolaad
Käsitööleib / karulaugupesto
Kolmekäigulise menüü hind: 35 €
BRONEERI LAUD: +372 5911 1258
Rannapaargu restoran
Erimenüüd pakume:
17.10 Reedel, kell 17-22
18.10 Laupäeval, kell 12-22
24.10 Reedel, kell 17-22
25.10 Laupäeval, kell 12-22
Rannapaargu seekordse Restonädala kolmekäiguline menüü on austusavaldus Hiiumaa maitsetele ja sügise rikkusele. Menüü on välja pannud peakokk Kristiina Leesment.
Alustuseks pakume haugi ravioole, mis on valmistatud kohalikust Hiiumaa haugist ning serveeritud aromaatse basiilikuõliga – kerge ja värske algus, mis toob esile mere ja ürtide harmoonia.
Pearoaks on madalküpsetatud seakõht, millele lisavad sügavust Hiiumaa kukeseentest valmistatud kaste, mesised porgandid ning siidine kartulipüree karamelliseeritud sibulatega. Tulemuseks on tasakaalus roog, kus kohtuvad kodused maitsed ja hoolikalt viimistletud tehnika.
Õhtu lõpetab kõrvitsa mousse mee tuile’iga – õhuline ja sametine magustoit, mis ühendab sügisesed toonid ning mekkides jääb meeldivalt meelde nii kõrvitsa mahe magusus kui Hiiumaa mee peen nüanss.
Maitsed seob kokku meile juba traditsiooniks saanud veinilend, kus on igale toidule hoolikalt juurde valitud pokaal täiustab toidu maitset ja loob tervikliku elamuse.
EELROOG
Ravioolid Hiiumaa haugiga ning basiilikuiõliga
14 €
PEAROOG
Madalküpsetatud seakõht
Hiiumaise kukeseente kastme, mesiste porgandite ja siidise kartulipüreega, mida täiustavad karamelliseeritud sibulad
18 €
- La Forge Estate Merlot, Languedoc-Roussillon, France
MAGUSTOIT
Kõrvitsa mousse, mee tuile ja passioni geeliga.
8 €
Kõiki toite on võimalik tellida eraldi aga parima elamuse saamiseks soovitame proovida kogu menüüd.
BRONEERI LAUD: +372 463 2053, info@rannapaargu.ee
Tuuletorni kohvik RUUDI
Oleme avatud:
E-R 15-21
L-P 12-21
EELROOG
Portobello seen peedi-kuskusi, tofu ja romesco kastmega
(taimetoitlasele)
10 €
EELROOG
Tartar juustupallil, tillimajo ja pastinaagikrõpsuga
(lihasööjale)
10 €
PEAROOG
Mudilafilee või-sidrunikastme, porru, fenkoli ja kartulitšipsiga
17 €
MAGUSTOIT
Kolmekäigulise menüü hind: 35 €
BRONEERI LAUD: +372 5870 0019
Utoopia nr 9
Oleme avatud:
18.-19.10.2025
kell 12-21
Hiiumaa Restoranide Nädala ajaks avab Utoopia nr 9 oma köögi uksed seikluslikus maitserännakuks. Menüü algab Mehhiko köögi eelroaga, mis toob lauale särtsu – just paras annus eksootikat. Pearoaks on aga midagi tõeliselt Eestimaist – hõrk hirvefilee. Austusavaldusega meie loodusele, mida Hiiumaa nii uhkelt on. Magusaks lõpuks viib sind Itaaliasse klassikaline panna cotta, siidine ja elegantne. Utoopia nr 9 ühendab sel aastal Hiiumaa, Mehhiko ja Itaalia – kolm maitset, kolm maailma, kuid ühe tervikuna.
EELROOG
Tostadad Hiidkreveti cevichega
Krõbe, värske, tsitruselise nüans
10 €
PEAROOG
Hirve sisefilee
Mahlane hirvefilee, kartuli-pastinaagi tamp, punase veini pohlakaste
20 €
MAGUSTOIT
Panna Cotta
Siidine dessert, värsked marjad
8 €
Kolmekäigulise menüü hind: 35 €
BRONEERI LAUD: +372 5625 0602
