Hiiumaa Restoranide Nädal

Tere tulemast Hiiumaa Restoranide Nädalale!

18.-25.10.2025

Oktoobris on kõik toiduhuvilised taas Hiiumaale mekkima oodatud! Tule veeda sügisene koolivaheaeg Hiiumaal!

Kaheksa päeva jooksul pakuvad kohalikud restoranid ja kohvikud erimenüüd ning lisaks toimuvad meelelahutus- ja spordisündmused.

Hiiumaa Restoranide Nädal on suurepärane võimalus tutvuda kohaliku toidukultuuriga, nautida mitmekülgset loodust ja külastada elamusterohket paradiisisaart.

HLT_logo_taustata

Hiiumaa restoranide nädala koostööpartneriks on sel korral Hiiumaa Lihatööstus – väike, aga suure hingega ettevõte Käina külje all.

Teame, et hea toit algab ausast toorainest. Soovime, et Hiiumaa rohumaadel kasvanud liha saaks väärikalt kasutatud ja tooks rõõmu nii kohalikele, isehakanud hiidlastele kui ka lihtsalt Hiiumaa sõpradele.

Restoranide nädalal usaldame oma toodangu Hiiumaa kokkade osavatesse kätesse – et Sina saaksid maitsta parimat, mida meie saarel pakkuda on.

Restoranide nädala erimenüüsid pakuvad:

Hiiumaa Pruulikoja Resto - Andrus Talvari

Hiiumaa Pruulikoja Resto

Oleme avatud:

 P-K 12-20
N 12-22
R-L 12-00

NB! Köögi sulgeme tund enne resto sulgemist.

Seekordsel Hiiumaa Restoranide Nädalal teeme Pruulikojaga kummarduse Inglismaale, kus kogu kohalik toidukultuur on soe, toekas ja rammus. Enamus toitudest on tegelikult väga lihtsad, peegeldades ka maa- ja taluelu ehedaid traditsioone. Veidi pubilik, parajalt kodune ja kindlasti mõnusas annuses kohalikku restoranitoitu kohtuvad seekordsel restoranide nädalal Hiiumaa Pruulikoja Restos. Puudu ei ole ka erilised joogid, mille paneb meie menüüga sobituma Prike veiniekspert-sommeljee Kristel Niit.

Hiiumaa Pruulikoja Resto (3)

EELROOG

“Boxty pancakes with smoked eel mousse”
Kartulipannkook suitsuangerjakreemi ja mädarõikavahuga

Tegemist on kartulipannkookidega, mis on valmistatud riivitud ja purustatud kartulitest ning praetud väljast mõnusalt krõbedaks ja seest pehmeks. Need on vastupandamatult maitsvad! Kui lisada juurde veel suitsuangerjakreem, on tulemuseks tõeliselt hõrk Inglise eelroa klassika! Suitsuangerjas pärineb meie oma kodusaare “Kivikala” usinatelt kaluritelt!

13 €

Hiiumaa Pruulikoja Resto (2)

PEAROOG

“Beef in Cider”
Veiseliha-siidripada, röstkartuli-küüslaugu rosmariini tambiga

See õunasiidriga valmistatud veisepada on ideaalne hubane õhtusöök sügiseks. Siider annab õrna magususe, muutes klassikalise Inglismaa retsepti uueks ja põnevaks. Pajas valmivad suured veiselihatükid, porgandid ja kartulid rikkalikus pruunis kastmes. Rikkalik siidri lisamine annab traditsiooniliselt soolasele roale õrna magususe.

Veiseliha pärineb meie kodusaare “Hiiumaa Lihatööstuse” parimast valikust!

18 €

Hiiumaa Pruulikoja Resto (1)

MAGUSTOIT

“Sticky toffee pudding”
Karamellikook vaniljejäätisega

Sticky toffee pudding on ülimalt klassikaline Inglise magustoit, mis koosneb mahlakast biskviitkoogist, mida katab toffeesiirup. Seda pakutakse laialdaselt Loode-Inglismaal Lake Districti piirkonnas, kus see on saanud kulinaarseks sümboliks.

7 €

Kolmekäigulise menüü hind: 35 €

Lisaks pakume menüüväliselt ka “Fish and Chips” I Frititud valge kala koos friikartulitega

Fish and chips on populaarne roog, mis koosneb taignasse kastetud ja praetud kalast, serveeritud friikartulitega. Sageli peetakse seda Ühendkuningriigi rahvusroaks. Fish and chips sai alguse 19. sajandi Inglismaalt.

12 €

BRONEERI LAUD: +372 5887 1200, info@hiiumaapruulikoda.ee

KrattHouse

KrattHouse

Oleme avatud:

Erimenüüd saab tellida kella 12-19.
Köök sulgub 30 minutit enne restorani sulgemisaega.

Hilisema kellaajaga broneeringute soovi korral palume võtta meiega otse ühendust.

EELROOG

Talleliha käsitööpelmeenid / kreemjas seenekaste / krõbe sibul

PEAROOG

Säina kotlett / kartulikreem / röstitud köögiviljad / valgeveini kaste / murulauk

MAGUSTOIT

Šokolaadi brownikook / karamelliseeritud pähklid 

Kolmekäigulise menüü hind: 25 €

BRONEERI LAUD: +372 5456 9705

1_-1_false_false_5c456efd1e2f948121c09bb3b9a8bc5c.jpg

iiUmekk resto

Oleme avatud:

17.10 18-22
18.10 12-22

23.10 12-22
24.10 12-22
25.10 12-22

EELROOG

54C meriforell / edamame oad / petersell / sàinasool

PEAROOG

Madalküpsetatud seakõht / tomati kimchi / polenta / Espagnole kaste

MAGUSTOIT

Brasiilia passionvili / kondentspiimakreem / tume šokolaad

Käsitööleib / karulaugupesto

Kolmekäigulise menüü hind: 35 €

BRONEERI LAUD: +372 5911 1258

Rannapaargu Restoran

Rannapaargu restoran

Erimenüüd pakume:

17.10 Reedel, kell 17-22
18.10 Laupäeval, kell 12-22

24.10 Reedel, kell 17-22
25.10 Laupäeval, kell 12-22

Rannapaargu seekordse Restonädala kolmekäiguline menüü on austusavaldus Hiiumaa maitsetele ja sügise rikkusele. Menüü on välja pannud peakokk Kristiina Leesment.

Alustuseks pakume haugi ravioole, mis on valmistatud kohalikust Hiiumaa haugist ning serveeritud aromaatse basiilikuõliga – kerge ja värske algus, mis toob esile mere ja ürtide harmoonia.

Pearoaks on madalküpsetatud seakõht, millele lisavad sügavust Hiiumaa kukeseentest valmistatud kaste, mesised porgandid ning siidine kartulipüree karamelliseeritud sibulatega. Tulemuseks on tasakaalus roog, kus kohtuvad kodused maitsed ja hoolikalt viimistletud tehnika.

Õhtu lõpetab kõrvitsa mousse mee tuile’iga – õhuline ja sametine magustoit, mis ühendab sügisesed toonid ning mekkides jääb meeldivalt meelde nii kõrvitsa mahe magusus kui Hiiumaa mee peen nüanss.

Maitsed seob kokku meile juba traditsiooniks saanud veinilend, kus on igale toidule hoolikalt juurde valitud pokaal täiustab toidu maitset ja loob tervikliku elamuse.

EELROOG

Ravioolid Hiiumaa haugiga ning basiilikuiõliga

14 €

- Gérard Bertrand Héritage Chardonnay Pay's d'Oc IGP, France

PEAROOG

Madalküpsetatud seakõht
Hiiumaise kukeseente kastme, mesiste porgandite ja siidise kartulipüreega, mida täiustavad karamelliseeritud sibulad

18 €

- La Forge Estate Merlot, Languedoc-Roussillon, France

MAGUSTOIT

Kõrvitsa mousse, mee tuile ja passioni geeliga.

8 €

- Bacio della Luna Blanc de Blancs Millesimato Brut
Kolmekäigulise menüü hind: 35 € (tavahind 40€)
Kõiki toite on võimalik tellida eraldi aga parima elamuse saamiseks soovitame proovida kogu menüüd.
Veinilend on hinnaga 17€ (tavahind 22€)

BRONEERI LAUD: +372 463 2053, info@rannapaargu.ee

Tuuletorni kohvik Ruudi

Tuuletorni kohvik RUUDI

Oleme avatud:

E-R 15-21
L-P 12-21

Tuuletorni kohvik Ruudi (2)

EELROOG

Portobello seen peedi-kuskusi, tofu ja romesco kastmega
(taimetoitlasele)

10 €

Tuuletorni kohvik Ruudi (4)

EELROOG

Tartar juustupallil, tillimajo ja pastinaagikrõpsuga
(lihasööjale)

10 €

Tuuletorni kohvik Ruudi (6)

PEAROOG

Mudilafilee või-sidrunikastme, porru, fenkoli ja kartulitšipsiga

17 €

Tuuletorni kohvik Ruudi (1)

MAGUSTOIT

Soe datlikook, soolakaramellikastme, jäätise ja marineeritud
paradiisiõunaga
8 €

Kolmekäigulise menüü hind: 35 €

BRONEERI LAUD: +372 5870 0019

Utoopia Nr 9 (1)

Utoopia nr 9

Oleme avatud:

18.-19.10.2025
kell 12-21

Hiiumaa Restoranide Nädala ajaks avab Utoopia nr 9 oma köögi uksed seikluslikus maitserännakuks. Menüü algab Mehhiko köögi  eelroaga, mis toob lauale särtsu – just paras annus eksootikat. Pearoaks on aga midagi tõeliselt Eestimaist – hõrk hirvefilee. Austusavaldusega meie loodusele, mida Hiiumaa nii uhkelt on. Magusaks lõpuks viib sind Itaaliasse klassikaline panna cotta, siidine ja elegantne. Utoopia nr 9 ühendab sel aastal Hiiumaa, Mehhiko ja Itaalia – kolm maitset, kolm maailma, kuid ühe tervikuna.

Utoopia nr 9 (1)

EELROOG

Tostadad Hiidkreveti cevichega

Krõbe, värske, tsitruselise nüans

10 €

Utoopia nr 9 (3)

PEAROOG

Hirve sisefilee

Mahlane hirvefilee, kartuli-pastinaagi tamp, punase veini pohlakaste

20 €

Utoopia nr 9 (2)

MAGUSTOIT

Panna Cotta

Siidine dessert, värsked marjad

8 €

Kolmekäigulise menüü hind: 35 €

BRONEERI LAUD: +372 5625 0602

🍴 Kohtumiseni Hiiumaa restoranide nädalal! 🍴

Hiiumaa Restoranide Nädalat korraldab Hiiumaa Turismiklaster (Hiiumaa Arenduskeskus).