Loading Sündmused

Hiiumaa Kino: “Biwa järve 8 nägu”

K, 20. märts - 19:30 - 21:30
|Korduvad Sündmus (See all)

One event on R, 15. märts, 2024 at 20:00

One event on P, 17. märts, 2024 at 18:00

One event on K, 20. märts, 2024 at 19:30

biwa

Jaapanis, Biwa järve kaldal tõusis tuul ja kandis kaluriküla sosinad Peipsile. „Kas sa oled kunagi armastanud?“, küsis tuul. Noor Hanake (Elina Masing) ei teadnud vastust, tema ei tahtnud kunagi suureks saada. Merikarp (Kärt Kokkota) tahtis saada kuulsaks lauljaks, Roman (Hendrik Toompere) soovis olla austatud vallaametnik ja Õnne (Tiina Tauraite) hoolitseda oma õpilaste hariduse eest – selline oli Peipsi rahva rahulik elu. Kuid pärast seda, kui järvel hakkasid kasvama kirsipuud, muutusid senised soovid ja inimeste saatus igaveseks.

“Biwa järve 8 nägu” on linateos, mis tõlgib vanad Jaapani armastuslood Peipsiäärsete kalurite ja nende laste igatsuste ja ihade keelde. Filmi peategelaste hingeseisundit vaadatakse läbi kaheksa idamaise poeetilise motiivi: koju pöörduvad purjekad, ehapuna, esimene lumi, öine vihm, sügisene täiskuu, templikell, ootamatu tuuleiil, metshanede äralend.

Filmi peategelase Hanakese rollis astub ülesse multitalent Elina Masing (alter ego Valge Tüdruk, teleseriaal „Vaga vesi“). Oma filmikarjääri hingestatumad ja hapramad rollid teevad Tiina Tauraite, Jan Uuspõld, Maarja Jakobson, Simeoni Sundja, Meelis Rämmeld ja Hendrik Toompere. Teistes osades teevad kaasa Liina Tennosaar, Peeter Tammearu, Jarmo Reha, Kärt Kokkota, ja Soome näitleja Tommi Korpela.

“Biwa järve 8 nägu” põhineb Saksa japanofiili Max Dauthendy 1911. aastal ilmunud samanimelisel raamatul, mis ilmus eesti keeles Loomingu Raamatukogus 2005. aastal. Filmi režissöör ja stsenarist on Marko Raat.

Filmi operaator on Sten-Johan Lill (ESC), kunstnik Kristina Lõuk, kostüümikunstnik Reet Aus, grimmikunstnik Liisi Põllumaa, monteerija Jaak Ollino Jn, helilooja Jakob Juhkam, helirežissöör Karri Niinivaara. Filmis kõlab Soome artisti Lyyti muusika.

Film on loodud produktsioonifirmade Allfilm (Eesti) ja Bufo (Soome) koostöös – peaprodutsent Ivo Felt, produtsent Dora Nedeczky, kaasprodutsendid Mark Lwoff ja Misha Jaari.

“Biwa järve 8 nägu” maailma esilinastus toimub 31. jaanuaril Rotterdami rahvusvahelisel filmifestivalil. Eesti kinodes linastub film 8. märtsil. Filmi levitab ACME Film.

Aeg
K, 20. märts - 19:30 - 21:30

|Korduvad Sündmus (See all)

One event on R, 15. märts, 2024 at 20:00

One event on P, 17. märts, 2024 at 18:00

One event on K, 20. märts, 2024 at 19:30


Hind
6€ – 7€

 

Korraldaja

Hiiumaa Kino
E-post:
info@hiiumaakino.ee

Asukoht

Kärdla Kultuurikeskus