Loading Sündmused

Perepäevad Kroogi talus

T, 23. juuli - 11:00 - 16:00
|Korduvad Sündmus (See all)

One event on T, 23. juuli, 2024 at 11:00

HM_FB events bännerid 2024 (6)

Hiiumaa Muuseumil on üks peidetud filiaal, mille uksed avame me vaid mõned korrad aastas. Nüüd on taas kätte jõudnud aeg, mil ootame teid kõiki meie Kroogi talu õuele ning tubadesse uudistama. Filiaal pärandati muuseumile 80ndate lõpus ning on püsinud üpriski muutumatuna ehk et kõik siin lõhnab nagu eelmise sajandi lõpukümnendid.
22. ja 23. juulil kell 11-16 peame Kroogi talus, Valgu külas perepäevasid! Veame kuuri alt välja vana Riga pesumasina (mis tegelikult alles pakendis) ja peseme sellega toredasti päev läbi pesu. Paljud meist mäletavad sellist igapäeva, aga tsipake nooremad ilmselt ei kujuta ettegi, et pesu pesemine nii võis käia. Pesumasinas keerutame muidugi ikka ajastutruud pesu.
Kuuri alt sõidutame välja 90ndate algul Hiiumaal tuntust kogunud iseehitatud sõiduki “Viktoria”. Putitame “Viktoria” korralikult sõitma, uurime masina ehitust ja iseärasusi. Igasugu huvitavaid vanu sõidukeid ja liikumisvahendeid on meil katsumiseks ja proovimiseks veel, igale eale.
Samuti toome välja väikese kodutehnika ja nõude näituse, kus võib leida üksjagu äratundmisrõõmu.
Kõik huvilised saavad tulla juhendatud majatuurile ja kuulata meie Kroogi talu põnevat lugu. Majatuurid toimuvad jooksavalt läbi mõlemi päeva.
Lastega hakkame meisterdama pabernukke ja mängime kummikeksu.
Lisaks on õuel avatud tore kohvik, tsipa nostalgiliste söökidega nagu kartulisalat, sardellid, seakõrvad, vahvlid, mulksutajaga keedetud kohv jne. Tule meki uut ja vana!
Perepäeva pilet on 3€/in.

Aeg
T, 23. juuli - 11:00 - 16:00

|Korduvad Sündmus (See all)

One event on T, 23. juuli, 2024 at 11:00

 

Korraldaja
Hiiumaa Muuseum

Asukoht

Mihkel Kiibuse Kroogi talu
Kroogi talu
Valgu küla, Hiiumaa Estonia
+ Google Map