Hiiumaa Restoranide Nädal 2025
Hiiumaa Restoranide Nädal 2025

Tere tulemast Hiiumaa Restoranide Nädalale!

12.-19.04.2025

Aprillis on kõik toiduhuvilised taas Hiiumaale mekkima oodatud! Tule veeda kevadine koolivaheaeg Hiiumaal!

Kaheksa päeva jooksul pakuvad kohalikud restoranid ja kohvikud erimenüüd ning lisaks toimuvad meelelahutus- ja spordisündmused.

Hiiumaa Restoranide Nädal on suurepärane võimalus tutvuda kohaliku toidukultuuriga, nautida mitmekülgset loodust ja külastada elamusterohket paradiisisaart.

Restoranide nädala erimenüüsid pakuvad:

Tuuletorni kohvik RUUDI

Tuuletorni kohvik Ruudi

Oleme avatud:

E – R 15 – 21
L – P 12 – 21

EELROOG

Seeneravioolid trühvli ja küüslauguse võikastmega

Marineeritud seened, trühvel, seenepuljong, panko seene puru, küüslaugu või kaste

9 €

 

Säina tortelliinid sidruni-valgeveini vahu ja krõbeda kalanahaga

Säina mari, lõhe mari, kalanahakrõps, sidruni valgeveini vaht

9 €

PEAROOG

Valge kala salsa verde, gnocchi ja röstitud köögiviljadega

Kala, charred punane kale, brokkoliini, salsa verde

17 €

 

Seenekroketid krõmpsuva marineeritud salati ja ürdise majoneesiga

Marineeritud köögivilja salat, tüümiani majonees

17 €

MAGUSTOIT

Sokolaadi kera, kirsid ja karamelli kaste samblal

Šokolaadi pall, kirsi "moos", karamelli kaste

7 €

Kolmekäigulise menüü hind: 33 €

BRONEERI LAUD: +372 5870 0019

Hiiumaa Pruulikoja Resto

Hiiumaa Pruulikoja Resto - Andrus Talvari

Oleme avatud:

 E-K 12-20
N 12-22
R-L 12-00
P 12-20

NB! Köögi sulgeme tund enne resto sulgemist.

Seekordsel Hiiumaa Restoranide Nädalal teeme Pruulikojaga kummarduse Prantsusmaale, kust iial ei puudu värskus, lihtsus, kergus ning mille road peegeldavad kohalikku kultuuri, eripärasid ning päikeselist eluolu. Meie peapruulmeister Tim küpsetab värsket Prantsuse saia ning teeb oma kodukoha järgi pardiliha rillette. Puudu ei ole ka erilised Prantsuse veinid, mille paneb meie menüüga sobituma Prike veiniekspert-sommeljee Kristel Niit.

EELROOG

Moules Marinières I Sinimerekarbid valgeveinikastmes

Siidine ja pehme eelroog, kus kohtuvd sinimerekarbid, küüslauk, valge vein, petersell ja ohtralt võid. Tegemist on suurepärase eelroaga, mis juhatab sisse ülejäänud käigud.

13 €

PEAROOG

Boeuf Bourguignon I Veiselihapada punaveinikastmes 

Beef Bourguignoni ehk Burgundiapaja ehk veiselihapaja punaveinikastmes retsept on rikkalik, maitsev ja täis traditsioone! Aeglaselt küpsetatud veiseliha punase veini kastmes köögiviljadega on elegantne, kuid piisavalt lihtne roog, mis meeldib alati kõigile.

18 €

MAGUSTOIT

Tarte Au Citron Meringuée I Sidruni-beseekook Lavendlitalu lavendlitega

Selles magusas ja hapukas sidruniunenäos saavad kokku võine muretaigen, ülipehme sidrunitäidis ja kuldsed besee keerised. Et rikastada maitseelamust, lisame peale ka veidi meie oma paradiisisaare lavendlit Lavenditalult. 

7 €

Tasuta lauda: Pardiliha rillette koos ficellega

Valmistajaks meie peapruulmeister, kes on poole oma elust elanud just Prantsusmaal. Ficelle on traditsiooniline Lõuna-Prantsusmaalt pärit baguettest õhem sai, mille valmistamiseks kasutame me nii naturaalset juuretist kui oma pruulikoja õllepärmi. Rillette on aga prantsusepärane rustikaalsem määre, mille valmistame pardilihast ning mis sobib ideaalselt serveerimiseks värske saiaga.

 

Kolmekäigulise menüü hind: 35 €

BRONEERI LAUD: +372 5887 1200, info@hiiumaapruulikoda.ee

Utoopia nr 9

Utoopia1

Oleme avatud:

iga päev kell 12.00-20.00

EELROOG

Peedicarpaccio kitsejuustu ja kadakamarjakastmega

PEAROOG

Surf n' turf ehk veis ja krevetid

MAGUSTOIT

Šokolaadi-apelsinimousse

 

Kahekäigulise menüü hind (peedicarpaccio + šokolaadi-apelsinimousse): 17 €

Kolmekäigulise menüü hind: 35 €

BRONEERI LAUD: +372 5625 0602

iiUmekk resto

1_-1_false_false_5c456efd1e2f948121c09bb3b9a8bc5c.jpg

Oleme avatud:

Reede, 11.04 18.00-22.00
Laupäev, 12.04 12.00- 22.00

Reede, 18.04 18.00-22.00
Laupäev, 19.00 12.00- 22.00

EELROOG

Tallesüdame tartar / Shichimi togarashi / Amba

 

Säinas / fermenteeritud tšilli / tomat

PEAROOG

Merikuradipõsk / miso-maisipüree / chorizo / koorikloomakaste

 

Veisekeel / röstitud Roma / sibula kreem / EMA kaste

MAGUSTOIT

Käsitööjogurti panna cotta / vaarikas

Kolmekäigulise menüü hind: 35 €
(hind sisaldab ühte eelrooga, pearooga ja magustoitu)

BRONEERI LAUD: +372 5911 1258

Menüü küpseb!

BRONEERI LAUD: +372 513 9103

Rannapaargu Restoran

Rannapaargu restoran

Oleme avatud:

Lõuna E - R 12 - 15

Reedel 17 - 23

Laupäeval 12 - 23

Menüü küpseb!

BRONEERI LAUD: +372 463 2053

🍴 Kohtumiseni Hiiumaa restoranide nädalal! 🍴

Hiiumaa Restoranide Nädalat korraldab Hiiumaa Turismiklaster (Hiiumaa Arenduskeskus).