Hiiumaa saab oma kirjandusfestivali

09 Jun 2022
hiiumaa-kirjanudse-festival

1.-3. juulil toimub Kärdla sadamas Hiiumaa esimene kirjandusfestival. Festivali fookuses on lisaks Hiiumaaga seotud kirjandusele Põhjamaade kirjandus. Hiiumaale kohale on lubanud tulla Soome, Rootsi, Norra ja Saksamaa suursaadikud.

Juuli esimesel nädalavahetusel toob kirjandusfestival saarele kireva ning rahvusvahelise loomeinimeste seltskonna. Toimuvad kohtumised kirjanike ja tõlkijatega, eraldi on plaanis lasteprogramm, filmiprogramm ning kirjandussutsakad merele.

Kirjandusmelu põhiprogramm on kavandatud Kärdla sadama-alale, kuid sündmusi toimub ka mujal, teine suurem sündmuskoht on Suuremõisa loss. Kõik festivaliõhtud lõpevad Margus Tabori etendustega tema Hiiumaaga seotud noorusajast.

Hiiumaa kirjandusefestivali korraldamist koordineerivad Hiiumaa vald, Hiiumaa raamatukogud ja Hiiumaa turismiklaster. Hiiumaa kirjandusfestival on üks Hiiumaa kirjandusaasta tähtsündmusi.

hiiumaa-kirjanudse-festival

Read more

07.08.2022
Kärdla raamatukogu – natukene kodu moodi koht

Suve alguses tegi Suvelehe toimetaja Piret mulle ettepaneku, et võiksin kirjutada kõikidest Hiiumaa raamatukogudest ja seda võimalikult…

Read more
09.09.2022
Karu tuli ujudes, angerjad praamiga

Tegelikult algas selle täpselt 73 480 neljagrammise angerjamaimu reis Hiiumaale Hollandist, kus nad Viiratsi angerjafarmi jaoks ette…

Read more
20.10.2022
Marek Rätsep: „Meri ja meresõit on võimalus ja vabadus kõigile.“

Marek on Hiiumaal sündinud ja kasvanud. Värvika perioodi elust on mees elanud küll Viljandis, kuid Viljandis ei…

Read more