Jaapanipärane miso hapendamise töötuba – Hikari Tanaka
Sa, 23. März - 13:00 - So, 24. März - 15:00
Kas sa oled kunagi maitsnud, või kuulnud misost (味噌)?
Miso on oluline Jaapani vürts, mida tehakse sojaubade, soola ja koji teravilja hapendamise teel. Misot tehakse Jaapanis tavaliselt talvel, mis annab hea ettekäände kokku tulla, kasutada oma käsi ja aistinguid, et vajalikud ained hapnema panna. Pikka käelist protsessi saadavad ühised vestlused ja loo jutustamised.
Töötoas, mida viib läbi Hikari Tanaka, kasutame kohalikke tooraineid, et teha nö ‘Hiiumaa miso’ õppides samal ajal selle algupära kohta.
Iga osaleja saab töötoa järel endaga kaasa purgi fermenteeruvat misot.
Töötoas, mida viib läbi Hikari Tanaka, kasutame kohalikke tooraineid, et teha nö ‘Hiiumaa miso’ õppides samal ajal selle algupära kohta.
Iga osaleja saab töötoa järel endaga kaasa purgi fermenteeruvat misot.
Järgneval päeval tutvustab Hikari kintsugi (金継ぎ) tehnikat, mida kasutatakse purunenud, mõranenud või killu kaotanud esemete parandamiseks hinnates seejuures puudulikku ja ebatäiuslikku.
Ajakava:
L, 23/03 13:00–16:00 Miso hapendamise töötuba
P, 24/03 13:00–15:00 Kintsugi tehnika tutvustamine
P, 24/03 13:00–15:00 Kintsugi tehnika tutvustamine
KOHAD TÄIS! Ootenimekirja panemiseks kirjuta.
Registreerimiseks kirjuta: rasmus@kordon.ee
Max: 10 osalejat
Hind: 10€ (töötoa materjalide katmiseks)
Registreerimiseks kirjuta: rasmus@kordon.ee
Max: 10 osalejat
Hind: 10€ (töötoa materjalide katmiseks)
Aadress: Ranna 1, Kärdla, Hiiumaa
HIKARI TANAKA
Kahepäevase töötoa läbiviija on Tokyost pärit Hikari Tanaka, keda inspireerib käeline töö ja õppimine, mida saab luua naturaalsest, vanast või taaskasutatud materjalist. Igapäevaselt tegeleb ta kintsugi tehnikaga, redisaini/upcycling’uga ja Jaapani fermentatsioonidega katsetamisega. Ta on õppinud Taanis Skalsi disaini ja käsitöö ülikoolis. Lisaks on ta osalenud Viljandi Kultuuriakadeemia poolt korraldatud käsitöö laagrites 2018. ja 2019. aastal, kus ta õppis rahvuslikku käsitööd. 2019. aastal alustas ta Jaapanis traditsioonilise kintsugi tehnika õpingutega. Eestit külastas ta enne kuuel korral, kuni lõpuks siia 2022. aastal püsivalt kolis asudes töötama seejärel restoranis Fotografiska. Fotografiskas tegeleb ta hapendamisega, et luua uusi ja põnevaid maitseid.
Kahepäevase töötoa läbiviija on Tokyost pärit Hikari Tanaka, keda inspireerib käeline töö ja õppimine, mida saab luua naturaalsest, vanast või taaskasutatud materjalist. Igapäevaselt tegeleb ta kintsugi tehnikaga, redisaini/upcycling’uga ja Jaapani fermentatsioonidega katsetamisega. Ta on õppinud Taanis Skalsi disaini ja käsitöö ülikoolis. Lisaks on ta osalenud Viljandi Kultuuriakadeemia poolt korraldatud käsitöö laagrites 2018. ja 2019. aastal, kus ta õppis rahvuslikku käsitööd. 2019. aastal alustas ta Jaapanis traditsioonilise kintsugi tehnika õpingutega. Eestit külastas ta enne kuuel korral, kuni lõpuks siia 2022. aastal püsivalt kolis asudes töötama seejärel restoranis Fotografiska. Fotografiskas tegeleb ta hapendamisega, et luua uusi ja põnevaid maitseid.
Kodulehekülg: https://kiirriinn317.mystrikingly.com/#1
Instagram: @kiirriinn317
Instagram: @kiirriinn317
Toetaja: Hiiumaa Kultuurkapital
Zeit
Sa, 23. März - 13:00 - So, 24. März - 15:00